Haircare

Haircare
Haircare

Cumparaturi iHerb

Cumparaturi iHerb
Cumparaturi iHerb

Empties

Empties
Empties

Uleiul de Monoi de Tahiti

   Monoi, sau ulei parfumat, ulei sfant in polineziana, este produsul traditional al insulelor tahitiene. Localnicii au numit astfel uleiul de cocos, dupa ce au lasat in el la macerat, floarea specifică insulelor, Tiare. In urma acestui procedeu, uleiul primeste toate caracteristicile specifice de emoliere si hidratare, dar si parfumul senzual care aminteste de insulele exotice. (sursa)
  Ma rasfat cu acest ulei de circa 3 luni de zile si e cazul sa va povestesc despre el :) Se numara printre produsele mele de ingrijire preferate, atat ca proprietati, cat mai ales ca parfum. Eu il aplic in urmatoarele moduri :
- ca masca pe parul umed, in amestec cu uleiuri de masline, borago si ce mai am prin casa + galbenus de ou.
- ca produs leave-in pe parul spalat dar inca umed. Aplic in principal pe varfuri (care acum arata mult mai bine decat inainte sa-l am) si trec usor mainile umezite cu ulei pe lungime, dar fara sa insist (altfel parul ramane gras).
- ca ulei de corp, in zilele cand ma rasfat la modul serios : imi fac masti de par, de ten, ma exfoliez, iar la final ma dau cu acest ulei si, alaturi de o ceasca din cel mai bun ceai, ma uit la un film sau la serialele mele favorite. Va spun sincer, putine lucruri sunt mai placute in lume decat acest ritual! :)
- l-am incercat si pt. ten, in zilele cand l-am simtit mai uscat decat de obicei si a facut o treaba minunata. Totusi, nu e un ulei de folosit zilnic in cazul unui ten mixt, mai ales vara. Pentru persoanele cu piele uscata este mult mai ok.

  Conform producatorilor, Monoiul de Tahiti are urmatoarele proprietati : nutritiv, hidratant, parfumant, regenereaza pielea in profunzime si se absoarbe usor, combate semnele imbatranirii si reda luminozitatea tenului. De asemenea, poate fi folosit ca protector pentru par pe parcursul expunerii la soare si in cazul parului cret si rebel. Pentru pasionate, uleiul poate fi inclus in creme/lotiuni/alte produse handmade, pentru proprietati emoliente si o aroma senzuala. Eu inca nu m-am jucat cu diverse combinatii, dar am de gand :)

   Eu am consumat in aceste 3 luni de la deschidere mai putin de 1/3 din sticluta care a costat in jur de 24 de lei, asadar nu este un produs scump.  Recipientul il tin la frigider, pentru a ma bucura cat mai mult de pretiosul ulei parfumat :) La temperaturi sub 24 grade C., uleiul se solidifica, dar tinut la caldura sau sub un jet de apa calda devine fluid imediat, iar tranzitia de la o stare la alta nu ii afecteaza proprietatile.
   Ceea ce este cu adevarat special la acest ulei este aroma deosebita, exotica. La aplicare, ies la iveala note de baza, de mijloc si varf, exact ca in cazul unui parfum. Ceea ce percepe nasucul meu cand il folosesc e un buchet de iasomie cu lacramioare, zambile si vanilie, o combinatie pur si simplu dumnezeiasca. Ma duce cu gandul pe o insula pustie, printre palmieri si nuci de cocos, paradis verde in care eu pasesc lenesa purtand in par flori albe...




9 comentarii

  1. Buna!Iti multumesc pt post! Foarte frumos l-ai descris! Cred ca are un miros tare imbietor!:D:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, m-am gandit la tine cand l-am scris, stiu ca erai curioasa in legatura cu el :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si acest ulei dar nu l-am folosit decat pentru conturul ochilor si ca ulei de corp dupa baie, atunci cand vreau sa ma rasfat. Ador mirosul si ma simt excelent cand il folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. tocmai ma gandeam zilele trecute daca sa imi cumpar ulei de tamanu sau acest ulei monoi de tahiti ...

    ma hotarasem sa cumpar ulei de tamanu petru ca am citit ca e bun pentru cuperoza... insa dupa postarea ta cred ca le cumpar pe amandoua :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Danitta, eu nu l-am incercat pentru conturul ochilor, cum ti se pare in aceasta privinta? Personal, sunt innebunita dupa parfum, am intalnit putine produse care sa miroasa atat de bine (mai ales naturale). Multumesc de vizita! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mada : banuiesc ca ai citit si tu, dar uleiul de tamanu nu se aplica pur pe piele, ci inclus in compozitii in procent de 20-50%. Cred ca e in regula daca il combini cu monoi de tahiti, va mirosi superb. Pentru problema ta stiu ca mai e bun cel din germeni de grau. Sa-mi spui si mie, te rog, cum ti se par dupa ce le cumperi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-am cumparat si eu ulei de monoi...e superrrrrrr...astept sa-l termin inainte sa scriu...ma mozolesc zilnic cu el si ma uit sa vad cat mai am...:)...si il tin ascuns ...de fiica-mea...ha..

    RăspundețiȘtergere
  8. @Coco: lol! :)) Eu am noroc ca nu mai stau cu mama ca sigur nu apucam sa ma dau cu el de peste 3 ori. Tu pentru ce/unde il folosesti?

    @Alina : un picut :D Pe asta chiar tre' sa ti-l iei, e demential! :P

    RăspundețiȘtergere

Feedback-ul tau ma bucura foarte mult!
I'd love to know your thoughts on the subject! :)